Tuesday 29 January 2013

n2dalavahetus t2is seiklusi

k6igepealt s6itsime reedel p2rast koolip2eva Madridi. s6it oli v2ga pikk. M6ned m2rks6nad: kiirteed, tuulegeneraatori ja suur kiirus, ummikud ja palju nalja, Eesti  muusika ja pikk jalutusk2ik, metroo, telefoni vargus, palju uut ja huvitavat.

K6igepealt alustan sellest, et Madridi j6udes parkisime Ellie ylikooli juurde auto, l2ksime metrooga s6itma ja asusime seda suurt linna avastama. Madridis on PALJU turiste seega tundsin end nagu kala vees.
N2gin 2ra teletorni, suure telemaja, kus k6ik Hispaania televusseri ninamehed t66tavad. Uudne oli ka tunnelites s6itmine. Esimene siis turistiatraktsioon oli P2ikesev2ljak, kus v6etakse aastavahetust vastu ja kus viinamarju syyakse niipalju siis j2i sellest meelde.
Hispaania pangad, mis olid v2ga t2htsad, oòperi-kino majad, mingid t2htsad v2ravad ja park... nimede peale mul kyll hea m2lu ei ole sest need k6lavad siin v2ga keeruliselt ja pikalt.
Viimase kohana l2ksime yhte baari, pubisse kes kuidas kutsub, mis on kohaliku t2htusega, seda n2idati televusseris eelmine 6htu, sestap l2ksime sinna. Asi oli seda v22rt!!!
Suured Sangriad, palju erinevaid tapaseid(joogi k6rvale antav s66k). See koht oli t2is inimesi ahjaa ja  siinsetes chillimiskohtades ei eksisteeri toole JAH pole toole, s66d ja jood pysti on v2iksed lauad, mis meenutavad mulle rohkem nagu aknalaudu ilmaa akendeta:D toetad lihtsalt oma taldriku ja joogi sinna ja siis seisadki...ja mis peamine ajad palju juttu ;)
P2rast seda s6itsime s6itsime tagasi Seseñasse, mis on umbes 50 km kaugusel Madridist, see oli meie 66bimispaik, kus tegime suured Mohjitod ja tudu meeleheitlikult peale tikkus.
unustasin mainida, et olles metroos varastati Elil 2ra uus telefon, mis muidugi meid v2ga n2rvi ajas. ja just tema oli see, kes ytles k6igile, et hoidke oma asju et need v6idakse 2ra varastada ja veel mitu korda, ulme... aga eks k6igiga juhtub... siinne masu ja kriis on p2ris osavaks vargad teinud...
J2rgmisel p2eval uue hooga Madridi avastama k6igepealt otsisime autole parkimiskohta nii yle kahe tunni jah- m6nus eksole:D
Siis j2lle metroosse ja esimene peatuspaik kuninglikpaleee...:) Iga maja kyljepeal oli ment- enne polnud ma neid yhtegi n2inud mitte yhte ka...
Siis l2ksime edasi kuskile kirikusse, katedraali who knows  neid asju on nii palju olnud, et enam ei seisa meeleski.. aga see oli uhke, t6siselt uhke- gootistiilis v2rk ja muidugi palju turiste.
Siis tuleb veel meelde roosad kapsad ja turg, kus me YLIKALLIST veini ja juustu s6ime.
Selles hoones oli k6ik MEGAKALLIS ja uhke, veinid, oliivid, meretoidud, juustud, puuviljad, shokolaadid, singid jnejne misiganes gurmaanide hing ihaldab, seda seal oli. Me leppisime igayks yhe pisikese ampsuga, mis igatahes oli v22rt seda suurt raha...
Plaza del Major, selline koht on siin igas linnas... seal saime kommi, mis oli liiga hea, kommipoode on siin hulganisti..:)
Ja siis oli k6ht nii tyhi juba, et l2ksime s66ma Irene sugulane oli meile seal laua broneerinud ja siis l2ksime, nagu ikka kolm k2iku ja 2gisev kiuksik, j6hker mis hinnad !!! jube masendav...aga see eest see 90 euri oli seda v22rt nelja peale.
j2rgmiseks hommikuks kauplesin endale v6ileivad, sest hommikus66gita olen suht kasutu...:D Mis neile nalja tegi oli see, et metroos kasutasin ainult treppe aga nemad eskalaatoreid naersid selle yle p2ris kaua, et see ongi meie erinevus, et nendel on suur pepu ja mul mitte :D
6htul koju j6udes vaatasime Hispaania filmi, nende keeles muidugi... liiga naljakas kohati syrr film... aga p2rast seda magasin nagu nott...j2rgmisel p2eval oli minek Toledosse.
pildid tulevad natu hiljem...

1 comment: